Friday, December 31, 2010

Selamat Tinggal 2010, Selamat Datang 2011...

-assalamualaikum-




"SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN TAHUN BARU 2011"


sedar tak sedar
ari ni dah hari terakhir kita akan brada dalam tahun 2010 yang penuh suka duka
perginya 2010 pasti datangnya 2011 yang penuh misteri
apa pula citanya 2011???
who knows???

k...
sedikit coretan 2010
sebagai kenangan disepanjang tahun ni...

- tahun yang paling menggembirakan aq walaupon bnyak perkara yang tak menjadi....
- tahun paling bnyak aq kluar berjalan merayau tak tentu hala...
- bnyak tempat aq sampai 2010 ni...
- kengkawan semakin bertambah
- tak lupa blog aq ni pon ditubuhkan tahun 2010... huhuhuhuu
- hajat aq nak turunkan berat sekilo dua... tapi x menjadi.. hahahha
- dapat abang ipaq (boleh la sembang2 kosong)
- gf ........................... emmmm tah la...
- pelajaran aq semakin ok.... n still aq usahakan yang lbih baek...
- ramai kawan2 dah dikenakan oleh aq n kengkawan yang laen... hahahahhahaaa... jahat gila... (maen tepung je...)
- n n n n n ..... macam2 lagi la... nak taip pon asa malas dah.. hahahhahaa


tahun ni juga aty aq slalu tak tenteram...
bila nak tidur ja jadi tak tentu hala...
i dn't know why???
rasa macam kosong ja...


apa pon semua tu dah berlalu...
sekarang apa yang penting kita kehadapan
dalam keghairahan ke hadapan
jngan kita lupakan apa yang dah terjadi diblakang


orang kata mai tahun baru azam pon kena baru
tapi bagi aq tiap2 tahun azam aq sama ja
nak jadikan diri aq lebih baek dari sebelom
lantak la dari segi apa pon...
yang penting terbaek dari keadaan sebelom..


lastly.... aq arap tahun ni mendatangkan kebahagian dalam hidup aq
tahun 2011 ni juga aq akan meninggalkan PoliMAS
aq arap segalanya aq ok n bertambah ok...
hahahhahaaa...


sooo... selamat tahun baru 2011
segala cilap dan salah aq sepanjang tahun 2010 n tahun2 sebelom ni aq mintak maap bebanyak... semoga pershabatan akan kekal sehingga akhir hayat...


isi nyior jadikan santan,
untuk santapan para menteri,
2010 pergi penuh coretan,
datang 2011 penuh misteri.

Wednesday, December 22, 2010

Saja2 tengah boring...

-assalamualaikum-

sejak 2,3 menjak ni tak best pula aq rasa
nak berblog pon malas...
hahhahahhaaa
ni semua disebabkan masalah line celcom la
nak kata aq tak bayar pon baru ja langsaikan utang ngan diorang
emmmmm...
tah bila network ni nak pulih...

dengan masalah influenza apa tah yang terlekat kat aq sejak 2,3 ari ni..
nak ke klas pon jadi malas...
keja dok bersin ja memanjang...
ciap member buat status dlam fb sruh jaukan diri dari aq..
kejam3!!!
klu demam terus kan senang, leh la aq rehat terus kat umah...
(hahahhahahhaa... alasan nak ponteng la 2)

apapon malam ni baru ja lepas makan ngan member2 yang agak ramai n riuh...
hahahhahaaaa
boleh la bergelak2 besar sambil sebarkan virus aq ni...
(padan muka korang....hahahaha)
hopefully cepat la penyakit ni ilang... rasa xselesa sangat
rimas sunggh... hahhaaahhaa

kepada rakan2 blog yang ziarah blog ni sory la aq tak ziarah balik...
nnt bila line dah ok aq ziarah balik noo...
bukan apa nak tunggu loading satu2 page pon berjam..
tension aq tunggu....
hahaahahhaaaa... by the way, thanks sangat sebab sudi ziarah cni...

stakat cni dlu noo..
salam satu blogger

Wednesday, December 15, 2010

Keindahan Kuala PERLIS!!!

- assalamualaikum -

memories 12/12/2010

kali ni orang utara menjelajah ke utara pulak....
hahhahahahaa
berkonvoi ke kuala perlis di utara tanah air

niat asal nak ke hospital kangar...
lepas ke hospital terbawa pula ke cni...
boleh la kami release tension sambil
makan makanan yang agak sedap kat c2...

perjalanan yang mengebaskan seluruh isi badan
dengan kelajuan purata mencecah 55KM/hour....
haahhahhahahaaa....

apa pon semua sampai n balik dgn slamat



macam2 ragam masa dalam perjalanan




tempat yang dituju akhirnya sampai jua...



inilah keindahan kuala perlis
dibuai bayu petang yang segar lagi nyaman
cuaca yang indah mengiringi alam











nilah antara gambar2 yang disnap oleh jurufoto y xbersijil...
heehhehehheee

perjalanan pertama bagi sem 6
lepas ni apa pula prancangan???
mana pulak tempat nak pegi...

apa pon ptg tu mmg enjoy
sempat makan kat gerai dc2 sblam berangkat pulang

diharapkan ayah iela dila cepat sembuh &
boleh balik kerumah xlama lagi

k setakat ni dulu coretan buat kali ni...
wasalam

Monday, December 13, 2010

Saturday, December 11, 2010

Suka Suki Artis

Kumpulan yang didlm pencarian yang tak sudah2 - Search

Kumpulan yang dianggotai oleh barisan bekas2 cikgu sekolah - Teacher’s Pet

Kumpulan yang kaya dgn hasil bumi - Padi

Kumpulan yang Berjaya dlm bidang perubatan - Medicine

Kumpulan yang suka merantau - XPDC

Kumpulan yang ada sayap, tapi hakikatnya xblh terbang - Wings

Kumpulan yang bakal menggantikn pemegang watak SpiderMan - Spiders

Kumpulan yang paling digeruni dgn sikap marah n keganasan - AMUK

Kumpulan yang suka akan ketupat - ke Too Phat

Kumpulan yang selalu berjaya - Success

Kumpulan yang paling murah, hanya se “coin” syiling - Scoin

Artis yang paling tua walaupun muda - To’ki

Kumpulan yang paling digeruni - Dewa19

Kumpulan yang mudah pecah terburai - Kristal

Kumpulan yang tak tetap pendirian - Spring

Kumpulan yang sentiasa muda - Seventeen

Kumpulan yang bnyak menyediakan perkhidmatan perbanking - Visa

Kumpulan yang dianggotai oleh barisan bomoh - Mantera

Kumpulan yang selalu sediakan payung sblm ujan - Umbrella

Artis yang diminati oleh penyokong setia badminton - Thomas

Kumpulan yang dianggotai oleh para mayat – Kuburan Band

Kumpulan yang boleh berubah2 mengikut cuaca - Iklim

Kumpulan yang hebat dizaman hang tuah - Laksamana

Kumpulan yang suka sangat tandatangan - Fotograf

Kumpulan yang kejap cantik kejap hodoh - Petty Ugly

Kumpulan yang bnyak arah tuju - Arrow

Kumpulan yang famous hnya bulan sembilan – September Band

Wednesday, December 8, 2010

Sambutan Hari Jadi

-assalamualaikum-

memories 07.12.2010

slamat mnyambut awal muharam

sambutan hari lahir kawan aq
mangsa kali ni nadiah syazwani
gambaq ni disnap kat Tasik Darulaman Jitra
aq masukkan juga la even gambaq kami jurufoto ni satu pon tak tertangkap...
hahahahaaa



mangsa ari ni nampak epy ja cos dia tak tau kawan2 dia ni dok rancang nak men'tepung'kan dia...
hahahhahahaa


semua tengah dok prepair time ni..


geng2 yang meriuhkan suasana kat tasik yang penuh ngan makhluk2 bumi masa ni...


ish3.. sempat lagi tuu..


bab posing memosing serah kat depa..



makan kacang ja!!!!


e'eleh... aksi suap menyuap la pulak.....


mangsa kita yang dah nak tranfer jadi putih masa ni
baru lepas maen kejar2
satu padang lari..
takutkan tepung..
hahahahaa



emm... lpas ni akan menyusul lagi beberapa mangsa yang didalam planning...
tah knapa malam ni tak da idea nak mengarang blog aq ni...
maybe letih kot... mata pon ashik tengok bantal ja...
hahhahahaa..
apapon hapy bufday to my prenz...
smoga segala yang dihajati tahun ni menjadi kenyataan...

-salam maal hijrah-

Tuesday, December 7, 2010

Seni Paku


Inilah yang dikatakan seni...
tidak semua orang boleh buat something yang berbeza
dan yang pasti, setiap orang ada bakat yang tersendiri...
antara bakat yang mungkin kita tak penah terpikir
malakarkan lukisan atau seni dengan hanya menggunakan paku semata mata
memang satu hasil kerja yang bernilai....










Jadi, adakah anda mempunyai bakat seperti ini?

Generation Y

The Greatest Generation are people born before 1946.

The Baby Boomers are people born between 1946 and 1959.

Generation X are people born between 1960 and 1979.

Generation Y are people born between 1980 and now.

Why do we call the last one generation Y?
I did not know, but a cartoonist explains it eloquently below... Learned something new today




Now, make someone else laugh.
Have a great day!
The secret to happiness is a good sense
of humor and a bad memory.

Monday, November 15, 2010

Last SEM!!!

-assalamualaikum-
pejam celik pejam celik...
dah hujung tahun...
tak sangka aq....
dah berakhir upanya semster 5..
lepas 2 minggu memeningkan kepala dengan finak exam..
akhirnya semua ni selesai..
mmg gila aq jadinya nak jawab solan sem ni..
rasa menyesal pon ada...
harap2 takda la paper yang kantoi..
emm.. tengah boring ni tak tau nak buat apa..
ada berukband pon tak bayar...
cc juga tempat aq layan... hahahhaaa
paling menyedihkan mana aq nk cari duit daftar sem 6...
sebut pasal sem 6??? macm2 aq pikiq...
menggeletar aq asa...
ahhhhhhhhhh....
macam tak caya pon ada..
tak terasa dah hampir 3 thn aq study...
awal bulan 12 ni daftar sem baru...
bulan 5 dah abis...
perkara yang aq tak mau lepaskan
semestinya berpisah ngan member...
perkara menyedihkan setiap kali tukar tmpt stdy..
bukan senang nak dpt membr2 yang sportg..
tmbah gila2 ckit
apa pon kena terima hakikat...
harap sem depan boleh bagi memori yang indah dalam idup aq..
emmmmmmm..
sem 6.. pasti semester y sukar..
aq kena pulun stdy klu xmau pointer aq jatuh..
klu tak, xda harapan la aq nak smbg stdy...
org kata 'usaha tgga kejayaan' betol ka??
lastly..
aq arap semua mmber2 aq dah ready tok masuk bulan 12 ni..
k wasalam..

Kembali Bermain Lumpur

-assalamualaikum-
memories 04/11/2010
bencana alam melanda....
banjir yang menyelubungi negara malaysia...
malang nasib aq tahun ni kerna terlibat skali dalam banjir besar ni...
macam biasa la...
lepas banjir kena la cuci umah...

ni dia pasukan pencuci umah..

mula2 kenalah punggah semua barang dalam umah...
habis semua perabit rosak kena banjir..
maklumlah.. 3 hari berendam dalam air..



bila dah kosong dalam umah... kat luaq pulak yang berselerak..
aduhhhhhhhhh...


tengok tu...



motor pon dah jadi sasaran letak barang...


rehat kejap lepas punggah barang...
masalah kedua mula melanda...
tekanan air rendah..
mcm mana nak cuci umah???


kena la tggu sampai air lam tangki penuh dulu...


keja y memenatkan...
mengeluarkn lumpur dalam umah..



muka semangat wat keja.. hahhahahhaa



akhirmya ciap mencuci umah...



dalam penat2 pon dan lagi berposing...
hahahhahahhaaa
apa nak jadi la..
yang penting umah ciap dicuci..
boleh tidur dgn aman..
tak payah la merempat lagi..
hehhehehhhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Perjalanan Blogku Yang Usang

Daisypath Happy Birthday tickers